ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Υπέρυθρη θέρμανση: Ένας νέος αλλά πολλά υποσχόμενος τρόπος θέρμανσης

ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ;

Τα πάνελ αποδίδουν ιδανικά σε κλειστούς χώρους (ή χώρους που κλείνουν με παράθυρα), αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους

ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΤΙΜΕΣ

Πόσο κοστίζουν τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης;

ΠΟΣΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση για το κόστος θέρμανσης με πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Από τι αποτελούνται και πώς λειτουργούν τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...


Προβλήματα θέρμανσης όπως φαίνεται δεν έχουν μόνο τα νοικοκυριά και τα σχολεία... Όπως διαβάζουμε, για έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης από πολλές αστυνομικές υπηρεσίες της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας, διαμαρτύρεται η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου. Όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή της προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τις αρχές του χειμώνα έχει παρατηρηθεί ότι σε αρκετά αστυνομικά κτίρια δεν υπάρχει πετρέλαιο με αποτέλεσμα, οι συνθήκες κράτησης των κρατουμένων να είναι «απάνθρωπες» όπως τις χαρακτηρίζουν.

Επίσης, η Ένωση αναφέρει ότι και το προσωπικό των υπηρεσιών αυτών, αναγκάζεται, είτε να συνεισφέρει χρήματα για προμήθεια πετρελαίου με μπιτόνια είτε να φέρνει θερμαντικά σώματα από το σπίτι του, για τη θέρμανση του ιδίου και των κρατουμένων. «Η εξέλιξη αυτή εκλαμβάνεται ως μία ακόμη απαξιωτική συμπεριφορά στις ήδη υπάρχουσες, η οποία προκαλεί προβλήματα απόδοσης του προσωπκού». Τέλος η Ένωση ζητά, έστω και τώρα, να γίνουν οι ενέργειες ώστε να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης όλα τα αστυνομικά καταστήματα.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΜΠΕΣ ΠΕΛΛΕΤ ΚΑΙ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ



Τα φαινόμενα αιθαλομίχλης που καταγράφηκαν το φετινό χειμώνα έχουν «τρομάξει» αρκετούς καταναλωτές όσον αφορά το κατά πόσο οι σόμπες πέλλετ και οι άλλες συσκευές καύσης στερεών καυσίμων είναι περιβαλλοντικά φιλικές. Μάλιστα, κάποιοι, παρά το σημαντικό οικονομικό όφελος που εξασφαλίζουν τα πέλλετ, το έχουν αποκλείσει υπό το φόβο ενδεχόμενων προβλημάτων ακόμη και μέσα στο σπίτι εξαιτίας της καύσης.

Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι ως καύσιμο το πέλλετ είναι περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον από ό,τι είναι τα κλασσικά καυσόξυλα που αρκετοί από εμάς καίμε στα σπίτια μας ενώ παράλληλα η τεχνολογία των ίδιων των συσκευών έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που τα καυσαέρια ελαχιστοποιούνται.

Βεβαίως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην επιλογή της συσκευής (δηλ. να υπάρχουν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις κλπ) όσο και στο ίδιο το πέλλετ, κάτι το οποίο έχει να κάνει με την ποιότητα του καυσίμου (να έχει αφαιρεθεί πλήρως η υγρασία, να μην υπάρχουν «περίεργες» προσμίξεις κλπ).

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σε καμία περίπτωση σε μία σόμπα ή σε έναν καυστήρα πέλλετ δεν καίμε άλλου τύπου ξύλινα υλικά, κυρίως διότι θα προκαλέσουμε πρόβλημα στην ίδια τη συσκευή. 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...