Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΩ;


Τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο (εκτυπώσιμη επιφάνεια) ή γυαλί/καθρέφτη και προσφέρονται σε μια ποικιλία διαστάσεων για τοποθέτηση στον τοίχο ή την οροφή.

Το βασικό πλεονέκτημα των πάνελ οροφής, είναι η ευρεία διάχυση της θερμότητας, ενώ τα πάνελ επιτοίχιας τοποθέτησης «στοχεύουν» περισσότερο προς το σημείο όπου κάθονται οι χρήστες, ανάλογα με το χώρο. Ένας συνδυασμός πάνελ οροφής και τοίχου μπορεί κατά περίπτωση να είναι ο ιδανικός τρόπος για να επιτευχθεί η πλέον αποτελεσματική θερμική απόδοση.



[image]
[image]
[image]

Όταν ένα πάνελ είναι επαρκές για τα τετραγωνικά του χώρου σας, θα σας ζεστάνει όπου κι αν το τοποθετήσετε, αρκεί να μην εμποδίζεται από ξένα αντικείμενα όπως π.χ. έπιπλα ή κουρτίνες. Σε ένα μεγαλύτερο χώρο, ενδείκνυται η τοποθέτηση των επιτοίχιων πάνελ κοντά στο χρήστη και σε ύψος 1 μέτρου, μιας και η ένταση της ακτινοβολίας μειώνεται με το τετράγωνο της απόστασης. Το βασικό πλεονέκτημα της κοντινής τοποθέτησης είναι πως ο χρήστης δεν χρειάζεται να περιμένει να ζεσταθούν τα δομικά στοιχεία του χώρου για να ζεσταθεί και ο ίδιος. Μέσα σε περίπου 10 λεπτά, όπου το πάνελ θα έχει πλέον φτάσει τη μέγιστη σταθερή του απόδοση, ο χρήστης μπορεί να απολαύσει τη ζέστη πριν καν βελτιστοποιηθεί η συνολική θερμοκρασία του χώρου.

Δείτε τα παρακάτω σχήματα σχετικά με τη σωστή τοποθέτηση των πάνελ.


[image]



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...