Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ;


Η Υπέρυθρη Θέρμανση είναι ο μόνος τρόπος θέρμανσης που μιμείται πιστά τον φυσικό τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η θερμότητα στο ίδιο μας το ηλιακό σύστημα ή αν θέλετε τον τρόπο με τον οποίο μας ζεσταίνει ο ήλιος καθημερινά. 
Ο τρόπος που η φύση επέλεξε να ζεσταίνει το ανθρώπινο σώμα δεν είναι τα ρεύματα θερμού αέρα, αλλά η έκθεσή μας στην ευεργετική Υπέρυθρη Θερμότητα του ήλιου.
Τα συμβατικά μέσα θέρμανσης που αξιοποιούνται ευρέως σήμερα, βασίζονται κατ’ εξοχήν στην κυκλοφορία θερμών ρευμάτων αέρα, κάτι που αντιτίθεται άμεσα στον φυσικό τρόπο διάδοσης της θερμότητας και είναι - τελικά - επιβλαβές για τον άνθρωπο. Η θέρμανση με ρεύματα ζεστού αέρα, είναι ασύμβατη με τα κύτταρα των έμβιων οργανισμών.
Τόσο τα καλοριφέρ όσο και τα κλιματιστικά και τα αερόθερμα, δεσμεύουν τον κρύο αέρα από το δάπεδο του χώρου και τον ανακυκλοφορούν ζεσταμένο, με «βίαιο» τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι η ανάδευση τηςσκόνης και των μικροοργανισμών στο χώρο, ενώ παράλληλα, οι γύρω τοίχοι που είναι πιο ψυχροί από τον αέρα, υγροποιούν μέρος αυτού που επικάθεται επάνω τους (δημιουργείται δηλαδή υγρασία).

Επίσης, τα μέσα θέρμανσης που αξιοποιούν τα ρεύματα αέρα παρουσιάζουν και ένα ακόμη μειονέκτημα, που δεν είναι άλλο από την διαφορά θερμοκρασίας στα δομικά στοιχεία του χώρου, όπου μεταξύ οροφής και δαπέδου παρατηρείται διαφορά έως και 7°C.
Ένας ιατρός - πνευμονολόγος λοιπόν, είναι εύκολο να σας εξηγήσει τις επιβλαβείς συνέπειες της κυκλοφορίας της σκόνης και των μικροοργανισμών στον αέρα που αναπνέετε, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε κρίσεις άσθματος και αλλεργικές εξάρσεις.

Η Υπέρυθρη Θέρμανση από την άλλη, ζεσταίνει το χώρο «ήπια» και ομοιόμορφα και έτσι, όχι μόνο δεν αναδεύει τη σκόνη αλλά εξασφαλίζει και την ομοιογενή θερμοκρασία των δομικών στοιχείων, με διαφορές ίσες ή μικρότερες των μόλις 2°C.

2 σχόλια:

Εμείς φέτος πήραμε πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης(http://www.agorazoome.gr/index.php?target=products&product_id=44167#.UPU14oW6c7U) και έχουμε σωθεί! Μας ζεσταίνει τρομερά, είναι διακριτικό στον χώρο και ξεγνοιάσαμε απο καπνούς, βλαβερά αέρια και πάνω απ'όλα ξύλα!

Αυτα δεν ειαι πανελ υπερυθρης
Δες Εδω

www.infraredpower.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...